Men JSS 1 har det tufft
Skriven av Jarl
2017-01-19 (17:26)
I söndags spelades 4:e ronden i allsvenskan Div 2, grupp 2. Vi mötte Kristallen SK II, som tillhör ett av de tre lag som verkar göra upp om segern. Kristallen mönstrade sitt hittills starkaste och mest jämna lag: 2072 på bord 1 och 1990 på bord 7.
Att de sedan fick lämna återbud på sista bordet gjorde bara matchen litet jämnare. Förlusten med 3-5 är egentligen inte något att säga om.

Jag hade själv rejäl tidsnöd i i slutspelet och uppfattade därför inte riktigt vad som hände i övriga partier på slutet.
Ett försök till referat kommer ändå här.

Oleg fick w.o på 8:e bordet. Aldrig roligt att inte få spela, men han hann med både foto och video! Den senare ligger ute på vår FB-sida.

Ralph (svart) pressades i brygga av Bo Larsson (som vann vårt KM 2015-16!), när han förlorade kvalitet i svår ställning var det kört.

Janne (svart) var väl(?) ganska nära vinst i ett spanskt parti som följde teorin ett bra tag. Han vann bonde och hade mycket bättre tid, men motståndaren spelade envist på kungsangrepp. Såg inte läget när remin togs.

Lennarth (svart) råkade ut för en spelöppningsvariant, som jag aldrig har sett (t.ex Sh3 och Sf4) men som motståndaren verkade väldigt hemma i. Efter dambyte fick Lennarth gömma kungen på c7 medan motståndaren (väl?) bröt igenom på kungsflygeln. Ungefär...

Farhads (vit) parti blev - som vanligt! - komplicerat och svårt för spelarna, trots den vanligtvis (?) beskedliga slaviska damgambiten.
Jag hängde inte med. Av efteranalyserna att döma var det svårt även för spelarna själva. Kom remin i efter dragupprepning??

Tommy spalade svart i Panovvarianten i Caro-Cann: 1.e4 c6 2.d4 d5 3.exd5 cxd5 4.c4. Tommy ställde upp sig lugnt och säkert med Sf6, e6, 0-0, b6 och Lb7. Jag tyckte att det såg ut som en given remi, men tydligen satte motståndaren bort en pjäs.

Själv spelade jag för passivt i Alapinvarianten i sicilianskt 1.e4 c5 2.c3. Löparen fick agera försvarsbonde på e3 för den isolerad d4-bonden.
Sedan stod slaget nästan partiet ut om fältet d5. Vit drog på sig en dubbelbonde (b2,b3) för a-linjen. Svart spelade kallt Dxb2 och backade sedan hem. När svart i ställningen T+L på båda sidor lyckades byta löpare trängde han in med sitt torn och sedan var det kört. Ganska svagt spel av mig.

Nu är läget, minst sagt, svårt. Vi måste inte bara slå Täby SK utan säkert också också Burgsvik II.
För att klara det måste vi få med Hans Malmsten i återstående partier!

Tabellen:

http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=4152

« Tillbaka

 
 

© 2021 Järfälla SS