Matchen mot Kungstornet III i Lag-DM rond 3
Skriven av Jarl
2016-11-13 (21:26)
JSS fortsätter att imponera. Efter en knapp förlust (4-6) I rond 1 mot Kristallen 2, vann vi ronden efter med 5½-4½ mot Sthlm SS 3.

I måndags vann vi mot Kungstornet 3 med 6-4. Bravo!

Det var en dramatisk match som nog kunde slutat hur som helst. Ralf tog remi I en absolut låst ställning, där den som ville försöka bryta igenom skulle behövt ta stora risker. Ove vann sedan när motståndaren gjorde ett grovt feldrag I jämn ställning. Undertecknad var riktigt krasslig (förkyld på andra veckan) och väntade bara på ett tillfälle att bjuda remi I fördelaktig ställning. Turligt nog accepterade motståndaren ett remianbud redan I 16:e draget. Jag stannade ytterligare en kvart och vacklade sedan hemåt.

Vi ledde då med 2-1.

I vilken ordning de återstående partierna avgjordes vet jag alltså inte. Här är en kort sammanfattning bordsvis. Kan förstås ha missat en del....

På bord 1 fick Hans upp en lovande ställning med bl.a 2 fina springare. Ställningen var dock komplicerad och jag har en känsla av att Hasse gjorde ett förhastat kvalitetsoffer på f3 och hamnade I stort materiellt underläga. 0-1. Rätt?

På bord 2 hade Håkan I ett bondeslutspel 2 bönder på damflygeln mot motståndarens 3. På kungsflygeln var det omvänt: Håkan hade 4 bönder mot motståndarens 3. Trodde nog att det skulle bli remi, men 1-0. Bra!

Farhads parti på bord 3 vågar jag inte uttala mig om, men tyckte nog att han balanserade på slak lina I ett oerhört komplicerat mittspel. Han hade visserligen 2(?) pjäser över men motståndaren hade en bonde på f7 som såg ut att vara ohejdbar. Det partislutet måste jag få se! Imponerande! 1-0!

Tommy på bord 4 tyckte jag stod absolut lika. Vad hände? 0-1.

Klas spelade ett väldigt jämnt parti. I bondeslutspelet trodde jag att han skulle förlora efter att bli tvungen att släppa in motståndaren kung på d5 (var det väl?). Måste få sluter på det partiet också! ½-½

Jarl remi på bord 6, Ralf likaså på bord 7 och Ove vinst på bord 8.

På bord 9 ville Robert helst ta remi. Fick han avslag av Tommy? Nå vinst och 1-0!

På bord 10 hade Ulf en bonde mer I ett bondeslutspel med varsin dam. Visserligen en dubbelbonde men det såg absolut ut som vinstchans, men …det blev remi.

Matchen vanns av Järfälla med 6-4! Matchprotokoll

Länk:
Resultat Div II

« Tillbaka

 
 

© 2021 Järfälla SS